Met textiel kun je unieke kunstwerken maken. De textielkunst is erg geschikt om wanddecoraties te creëren en dit gegeven kan op verschillende manieren toegepast worden.

Het is mogelijk om een kunstwerk van textiel te maken en het in te lijsten. Wanneer je dit achter glas wilt doen, is het uiteraard van belang dat het eindproduct niet te dik is om tussen de achterkant en het glas te klemmen. Met meerdere lijsten van soortgelijke kunstwerken naast elkaar krijg je een fantastische wanddecoratie en geef je een stijlvolle uitstraling aan de ruimte. Wanneer je de textielkunst zelf hebt gemaakt, is het natuurlijk extra leuk om het eindproduct een mooi plekje in je huis te geven.

Textielkunst leent zich ook erg goed om posters van te maken. Een foto op textiel afdrukken is namelijk ook textielkunst. De stoffen achtergrond geeft een heel ander effect dan fotopapier, waardoor de afbeelding automatisch een bijzondere sfeer creëert.

Doeken waarop met textiel een bijzondere creatie is gemaakt, kunnen heel eenvoudig met posterhangers aan de muur bevestigd worden. Hiervoor kun je kiezen als het doek niet in een lijst past zonder het te beschadigen, of als je van mening bent dat de textielkunst beter tot zijn recht komt zonder lijst. Houdt er dan wel rekening mee dat stof en zon ervoor kan zorgen dat het kunstwerk op den duur verkleurd.

Omdat textielkunst zo’n ruim begrip is zijn de mogelijkheden in feite oneindig zolang er maar textiel aan te pas komt. Op internet is er bijvoorbeeld ook digitale textielkunst te vinden. Liefhebbers kunnen daar een uitdraai van maken en vervolgens als poster aan de muur hangen.

Een ander speciale manier om textielkunst als wanddecoratie te gebruiken is door met garen en spijkertjes een mandalapatroon of een weefstuk maken. Als je niet zeker van jezelf bent is het verstandig om dit eerst op een stuk hout te doen en niet gelijk op de muur. Voor de geoefende kunstenaar geeft het rechtstreeks op de muur maken van een kunstwerk wel een extra uitdaging en het effect tegen een kale muur is erg origineel.

U ook genieten van: