Kunst aan je muur hoeft zich niet te beperken tot schilderijen. Een mooie foto of sfeerbepalende poster in een stijlvol frame kan een hele kamer opfleuren. Bij Gallerix kun je een uitgebreide collectie van uiteenlopende kunst vinden waarmee jouw muur de blikvanger van de ruimte wordt.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf kunst te maken voor aan je wand. En laat daar nu net een nieuwe hype in opgestaan zijn: DIY Fabric Wall Art. Voor stoffen die je zo mooi vindt, dat je ze wel aan de muur kunt hangen. Dit is hoe je het zelf kunt maken:

Dit heb je nodig

  • Twee posterborden – elk ongeveer 50 cm breed x 65cm hoog
  • Stof – 125 cm breed x 100 cm hoog, vijf centimeter extra per kant
  • Strijkijzer
  • Sterke tape

Zo doe je het

1.Knip de stof op maat – 125cm breed x 100cm hoog.

2. Strijk de stof.

3. Neem de twee posterborden en leg ze naast elkaar zodat je één grote hebt van 100cm breed x 75 cm hoog hebt. Plak eerst drie kleine stukjes tape langs de planken en zorg dat ze recht liggen.

Dan bedek je de naad met een lang stuk tape. Zorg dat je de tape niet over de rand vouwt. Anders krijg je bobbels langs de rand van de kunststuk.

4. Neem de stof en leg de goede kant naar beneden op een schone ondergrond. Leg zorgvuldig de posterborden op de stof, zodat je vijf centimeter stof aan elke kant over hebt.

5. Vouw de stof aan de brede kanten over het bord. Plak één kant vast met de tape.

6. Dan vouw je de andere kant naar beneden. Trek hierbij de stof zorgvuldig en voorzichtig naar de binnenkant, om een schone, strakke en gladde afwerking te krijgen van je doek aan de voorkant.

7. Nu kun je de kleine kanten naar binnen vouwen. Zorg ervoor dat de stof aan de achterkant ook glad is. Als de stof opbolt, kun je het kunststuk niet plat tegen de muur aan hangen.

8. Tape de zijkanten vast. De stof moet aan het posterbord vastgeplakt zitten, maar ook op de randjes aan zichzelf vastgeplakt worden. Trek het mooi strak aan zodat je een nette afwerking krijgt.

9. En dan is het zover: Hang je kunststuk op of zet het tegen de muur op de schoorsteenmantel of plank.

U ook genieten van: