Als je helemaal gek bent van designproducten dan zal je ook je badkamer willen voorzien van een kunstzinnige inrichting. En ook al zijn het echte gebruiksartikelen, waarom zou je jouw voorkeur niet doortrekken naar je badhanddoeken, washandjes en gastendoekjes? Je kunt namelijk echte textielkunst kopen voor in de badkamer. Lekker zacht én prachtig om naar te kijken! Deze exclusieve handdoeken en andere soorten badtextiel met een artistiek design zijn nu te koop.

Gebatikte handdoeken

Gebatikte T-shirts, kleden en jurken ken je vast wel, maar wist je dat er ook handdoeken met deze intrigerende schildertechniek te koop zijn? Bij het batikken worden delen van de stof met was beschilderd of afgebonden, waarna het textiel in watervaste verf wordt gedoopt. Het resultaat is een badhanddoek met complexe kleurpatronen en -overgangen, waar je jouw ogen niet van af kunt houden wanneer je onder de douche staat.

Multicolor towels

De handdoeken die jij nu in je badkamer hebt hangen zijn waarschijnlijk egaal van kleur. Dat kan leuker! Multicolor towels worden gemaakt van een badstofvezel die constant van kleur verspringt, een beetje zoals de bekende breiwol in alle kleuren van de regenboog. Het resultaat? Een bad- of strandhanddoek in een uitspatting van fijne kleuren. Die neem je in de zomer graag mee naar het zwembad, waar hun fruitige tinten veel bewonderende blikken zullen oogsten.

Handdoeken met prints

Met onuitwisbare inkt op badtextiel printen is een populaire trend. Vaak worden donkere inktpatronen op lichte badstof geprint, waardoor ze een sterk, intrigerend contrast vormen met het textiel. De keuze in dit segment is enorm: van Afrikaanse tribale patronen en Japanse schilderingen, eenvoudige plantenmotieven en abstracte ontwerpen tot meerkleurige popart figuren en bloemenprints. Kies je favoriet en verbaas iedereen.

Paisley hamamdoeken

Naar de sauna ga je om gezien te worden en een aantrekkelijke hamamdoek helpt daarbij. Paisley is een oeroud, krachtig beeldmotief uit India en Perzië, en het is een populaire afbeelding op artistieke hamamdoeken. Een paisleyfiguur stelt een exotisch plantenblad voor en kan in meerdere aantrekkelijke kleuren op de doek zijn aangebracht. Met een paisley doek wikkel je jezelf in de luxe van het Verre Oosten, en iedereen mag meegenieten.

Handdoeken met een schilderij

De minst subtiele maar wel de meest indrukwekkende vorm van artistieke handdoeken. Je kunt online grote badhanddoeken kopen met daarop een reproductie van al dan niet bekende schilderijen. Italiaanse dorpjes, vazen met bloemen of een modern abstract werk – je kunt het allemaal bestellen. En waarom zou je ook niet, als het je aanspraak oplevert van leuke mensen die dezelfde smaak op het gebied van kunst delen? Sharing is caring!

U ook genieten van: