Voor mensen die van textielkunst houden zijn kinderkleren uitermate geschikt om te gebruiken. Met name kleine kinderen groeien zo snel uit de kleren dat deze er over het algemeen nog erg goed uitzien en de kleur nog goed tot zijn recht komt wanneer het is afgedragen. Daarnaast heeft kindermode vrijwel altijd felle kleuren die ideaal zijn om te gebruiken voor een kunstwerk. Als je zelf kinderen hebt, is het ook een ontzettend leuk idee om met de oude kleding iets te maken voor je kind.

Een tweede leven voor kinderkleding

De kindermode wordt mede bepaald door populaire strip- en sprookjesfiguren. Voor meisjes zie je veel afbeeldingen van prinsessen in de kindermode en voor jongens wordt er meer gebruik gemaakt van stoerdere afbeeldingen. Als je je kind hebt aangekleed volgens de nieuwste kindermode kan dit behoorlijk wat geld kosten. Dan is het ook financieel aanlokkelijk om de kleding niet zomaar weg te doen als het niet meer past. Een mooie print op een T-shirt kan met enige aanpassing prima functioneren als wanddecoratie voor een kinderkamer. Creatieve textiel kunstenaars kunnen een heel wandkleed maken met onderdelen van verschillende kleding. Over het algemeen zijn de kinderen eruit gegroeid voordat ze uitgekeken zijn op de betreffende kindermode zodat het voor hen ook een erg leuk cadeautjes is om er iets moois van te maken.

Ideeen voor textielkunst met kinderkleding

Het is vrij eenvoudig om wanddecoratie te maken maar ook een tas of een etui is niet al te ingewikkeld. Op internet zijn duizenden ideeën te vinden waarmee je aan de slag kunt om met textiel aan de slag te gaan. Het is een goed idee om eerst op papier een patroon te tekenen hoe je het eindresultaat in gedachten hebt.

Behalve de afbeeldingen op de kleding is ook de vorm van het kledingstuk van belang voor het slagen van het project. Daarvoor is het nodig om mouwen, pijpen en de omvang van het kledingstuk op te meten.

Professioneel textielkunst maken met kinderkleding

Wanneer je echt fanatiek aan de slag wilt, is het voor de meeste mensen niet moeilijk om aan kinderkleding te komen. Je kunt mensen uit je sociale kring vragen om de afgedragen kinderkleding of een oproep plaatsen op bijvoorbeeld een kinderopvang of school.

Als je veel artikelen maakt, is het een leuk idee om dit te gaan verkopen op een braderie of online. Het allerbelangrijkste daarbij is dat je producten uniek zijn. Er is zoveel te koop op het gebied van decoratie, speelgoed en gebruiksvoorwerpen voor kinderen dat je eruit zult moeten springen om een afzetmarkt te vinden. Een T-shirt vernaaien tot een etui zal dan niet voldoende zijn. Voorwerpen met reliëf erin door verschillende vormen te bevestigen op een stof geeft een bijzonder effect. Het kunnen voelen van verschillende materialen is tevens erg goed voor de ontwikkeling van een kind.

Het is natuurlijk geen verplichting om van kindermode alleen voorwerpen voor kinderen te maken. Er zijn ook heel veel volwassenen die van felle kleurtjes houden. Kinderkleding waar geen specifieke afbeeldingen op staan, zijn daarom ook erg geschikt om kunst voor volwassenen van te maken.

U ook genieten van: