Iedere kunstenaar haalt zijn of haar inspiratie uit verschillende dingen en die inspiratiebronnen zijn dan ook vaak terug te zien in de kunstwerken. Een aantal voorbeelden:

Jackie Hamilton

Jackie Hamilton noemt zichzelf een dromen-borduurder. De 2D droomverhaaltjes zijn gebaseerd op haar eigen dromen en haar 3D maskers zijn juist gebaseerd op Japanse wapenuitrustingen. Twee totaal verschillende inspiratiebronnen dus.

Sophie Utikal

Bij Sophie Utikal vallen in eerste instantie gelijk de zwarte steken op waarmee de randen van de verschillende materialen ruw zijn vastgezet. Meestal gaat het om vrouwenfiguren zonder gezicht. Deze kunstenares haalt haar inspiratie uit zowel traumatische als plezierige ervaringen van migrantenvrouwen en zelfempowerment vrouwen van kleur.

Ruby Chishti

In de ‘Hartverscheurende Woningen’ van de Pakistaanse kunstenaar Ruby Chishti wordt de relatie tussen het menselijk lichaam en architectuur uitgebeeld. De ‘woningen’ zijn gemaakt van hergebruikte materialen en vertegenwoordigen ruimtes die het toneel zijn geweest van hartverscheurende gebeurtenissen.

Liz Pead

De Canadese Liz Pead is zelf een actief hockeyster. Behalve dat ze een sportliefhebber is houdt ze ook van kunst en landschappen. Haar kunstwerken vertegenwoordigen daarom alle drie haar passies door landschappen te creëren met oude hockeykleding.

Miyuki Sakai

Miyuki Sakai is een Japanse die in de VS werkt. Ze maakt realistische stillevens waarin je de kunst van Japanse verfijning duidelijk terugziet. Ze werkt uit vrije hand.

U ook genieten van: